Go Back

Recept på Apelsinkaka med choklad

En god Recept på Apelsinkaka med choklad till fikat!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk syltade apelsinskal
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1/4 dl pressad apelsinsaft
  • 100 g mörk choklad

Garnering

  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • syltade apelsinskal

Instruktioner
 

  • Sätt  på ugnen på 175 grader.
  • Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett och ett, under fortsatt kraftig omrörning.
  • Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner det omväxlande med grädde och apelsinsaft i äggsmeten.
  • Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. låt kakan vila i formen några minuter innan den stjälps upp.
  • Bryt chokladen till garnering i mindre bitar och smält den i ett vattenbad tillsammans med grädde och smör. låt chokladen svalna lite. Ringla över den kalla kakan och strö över syltade apelsinskal.

Anteckning

Recept från chokladrecept.se