Så här gör du den perfekta sticky chicken!

Sticky chicken är en underbar rätt som kombinerar saftig kyckling med en magisk söt-syrlig sås. Om du är en fan av smakfulla och lättlagade maträtter, så har du kommit rätt. Här får du lära dig exakt hur du kan förbereda den perfekta sticky chicken som garanterat kommer att bli en favorit i ditt hem. På receptimobilen tror vi att matlagning ska vara enkelt, roligt och framför allt gott. Häng med så ska vi se hur du kan skapa detta läckra recept!

Ingredienser för sticky chicken

Innan du börjar tillagningen av sticky chicken är det viktigt att du har alla ingredienser till hands. Här är vad du behöver:

  • 150 g kycklinglårfiléer
  • 0,5 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 msk färsk ingefära, fint riven
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk vatten
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 msk sesamolja
  • 0,5 tsk chilipasta
  • 1 portion ris
  • 1,5 salladslökar, finskurna
  • ½ gurka, tunt hyvlad

Så här lagar du sticky chicken

Att laga sticky chicken är enklare än du tror. Följ dessa steg för att få till den perfekta söt-sura smaken och den saftiga kycklingen.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn kycklingen i smöret på medelhög värme. Sänk värmen och låt den eftersteka i ca 5 minuter. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik så länge. Diska pannan.
  3. Skala och riv vitlöken och ingefäran fint. Lägg alla ingredienser till såsen i pannan och låt dem sjuda på låg värme tills såsen tjocknar.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den puttra i såsen i några minuter.
  5. Servera kycklingen med ris eller nudlar och tillsätt tunt hyvlad gurka som smaksatts med limesaft och sesamolja. Toppa med fint skuren salladslök.

Näringsinformation

Här är lite näringsinformation för sticky chicken, om det är av intresse:

Näringsämne Innehåll per portion
Kcal 779
Kolhydrater 94 g
Protein 39 g
Fett 27 g

Variationer och tips

Sticky chicken är en väldigt flexibel rätt. Du kan alltid anpassa såsen efter vad du har hemma eller om du vill ha mer hetta. Tillsätt lite mer chilipasta eller prova olika sorters såser. Kom ihåg att smaken ofta blir bättre om såsen får stå och dra lite innan servering. Du kan också byta ut kycklingen mot tofu eller grönsaker för en vegansk variant.

Avslutningsvis, kom ihåg att matlagning är en konst och en science som kräver zarówno kärlek som lite experimenterande. Ta din tid och testa dig fram, och snart har du den perfekta sticky chicken att njuta av!

Lämna en kommentar