Recept på Glutenfria blåbärsmuffins med mandelmjöl

Ett livsstilsval eller nödvändighet, glutenfri bakning är mer än bara ett modefenomen. Det är ett arkipelag med oupptäckta, hälsosamma och läckra recept som väntar på att utforskas. Om du bläddrar genom receptböckerna söker efter ett sådant recept, så har du kommit till rätt plats. Vi har ett läckert och inte alltför svårt recept på glutenfria blåbärsmuffins med mandelmjöl för dig.

Vad gör glutenfria blåbärsmuffins med mandelmjöl unika?

Först och främst, dessa muffins är gjorda med mandelmjöl vilket inte bara är en utmärkt glutenfri alternativ till vanligt mjöl, men det har också många hälsofördelar. Mandelmjöl är fyllt med protein och fiber, samt hälsosamma fetter och antioxidanter. Blåbär är också välkända för sina hälsofördelar, inklusive hjärnhälsa, antiinflammatoriska egenskaper och suveräna antioxidanter, vilket gör dessa muffins inte bara läckra, utan också väldigt näringsrika.

Ingredienser du behöver

Du kommer att bli förvånad över enkelheten och tillgängligheten av de ingredienser du behöver för att baka dessa läckra glutenfria blåbärsmuffins. Här är vad du behöver:

* 2 koppar mandelmjöl
* 3 stora ägg
* ½ kopp honung eller lönnsirap
* 2 teskedar vaniljextrakt
* ½ tesked bakpulver
* ¼ tesked salt
* ½ kopp osmält smör
* 1 kopp färska blåbär

Steg-för-steg guide för att laga glutenfria blåbärsmuffins

Steg 1: Värm ugnen till 175 grader C. Smörja en 12-rums muffinpanna eller liner med papperslinjer.

Steg 2: I en stor skål blandar du samman mandelmjöl, bakpulver och salt.

Steg 3: I en annan skål, vispa ihop ägg, smör, honung och vaniljextrakt tills det är jämnt blandat. Rör sedan i den torra blandningen tills det är jämnt blandat. Vik försiktigt in blåbär.

Steg 4: Sked blandningen i förberedd muffinpanna. Ugnsbaka i 20-25 minuter, eller tills topparna är gyllene och en tandpetare kommer ut rent.

Låt svalna i pannan i 5 minuter, flytta sedan till ett kylrack för att svalna helt.

Servering och lagring

Dina glutenfria blåbärsmuffins med mandelmjöl smakar bäst när de är färska och varma. De är perfekta för frukost, snacks eller desserts och kan hållas i en lufttät behållare i upp till en vecka.

Avslutning

Det bästa med dessa glutenfria blåbärsmuffins med mandelmjöl är att de inte kräver någon speciell bakfärdighet eller komplicerad teknik. Det är ett enkelt och rak på sak hemma-recept, med alla de ingredienser du troligen redan har i skafferiet. Så, varför inte ge det en chans och skapa några hälsosamma och läckra mellanmål för dig själv och dina nära och kära. God bakning!

Lämna en kommentar