Recept på Apelsinkaka med choklad
En god Recept på Apelsinkaka med choklad till fikat!
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett och ett, under fortsatt kraftig omrörning.
- Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner det omväxlande med grädde och apelsinsaft i äggsmeten.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. låt kakan vila i formen några minuter innan den stjälps upp.
- Bryt chokladen till garnering i mindre bitar och smält den i ett vattenbad tillsammans med grädde och smör. låt chokladen svalna lite. Ringla över den kalla kakan och strö över syltade apelsinskal.
Anteckning
Recept från chokladrecept.se